Att bli expert inom ett visst område kan vissa gånger kallas för nördighet, mycket för att man satsar helhjärta på det man vill bli duktig på. Man kanske inte lägger tid på så mycket annat utan all sin tid tar det man vill lära i anspråk. Att nå toppen är det långt ifrån alla som gör.

Vill man bli duktigt på att spela poker så gäller det att man lägger ner tid för att träna. Att lära sig hur det fungerar är första man ger sig på. Sedan är det träning som gäller, det är som vilken sport eller idrott som helst. Att träna ger resultat och tränar man tillräckligt mycket så kommer det att ge resultat.

Oavsett vad man håller på med på fritiden så kan det vara så att man vill förbättra sina kunskaper inom det man håller på med. Ser man dessutom att det finns en talang för detta så blir man peppad att lära sig mer. Självklart så underlättar det att det finns någon liten gnutta talang för att bli duktig på något.

För att bli ett proffs kanske kräver lite mer än en gnutta talang. Då gäller det att både ha talang och ett djävlar anamma för att gå om konkurrenter och en vilja och längtan att bli världsmästare. Det går inte att ligga på latsidan och tro att allt löser sig utan man måste helhjärtat satsa på det man vill bli bäst på. Det finns inga genvägar till att bli världsmästare.