Mobilkameran är nu den vanligaste kameran som finns, det är tack vare att de flesta av oss nu äger en smarttelefon. Mobilkameran i sig är inget nytt, den har funnits ganska länge. Det är inte förrän nu på senare som den faktiskt har börjat konkurrera med digitalkameror. Tillverkare har börjat satsa mer och mer på just kameran och det har gett resultat, idag kan du ta otroligt bra bilder med något som enkelt får plats i byxfickan. Vi tänkte prata lite mer om mobilkameran och vilka funktioner som nu finns tillgängliga.

Smarta kameror

För att göra fotografering enklare så har många tillverkare satsat på att implementera en form av artificiell intelligens i telefonernas kameror. Vad gör det då för nytta? Tanken är att kameran kan känna av vilket motiv du fotograferar och sedan optimera inställningarna för att ta en så bra bild som möjligt. Ett exempel kan vara om du vill ta en bild på ett vackert landskap så kan telefonen själv ställa in ljus och färg som lämpar sig för den typen av bild. Denna typ av teknik är fortfarande relativt ny och finns oftast i de dyrare modellerna.

Manuella inställningar

Har man ägt en systemkamera så vet man hur viktigt det kan vara att ha möjligheten att själv bestämma sina inställningar. Det har inte riktigt varit möjligt i mobiltelefoner fram tills nu. Vissa telefoner låter dig nu göra fler inställningar själv så att du kan få den bild du har tänkt dig. Den som har fotograferat tidigare är nog medveten om hur stor skillnad ljuset kan göra för en bild. Så är du en person som gärna experimenterar med inställningar så bör du definitivt leta efter en telefon som tillåter just detta.