/hobbies_249705556.jpg

Att vara kreativ ligger många varmt om hjärtat och många väljer att använda sin kreativitet i sin hobby. I denna kategori är skapande en stor del, då du som utövare får bygga fram något utifrån eget huvud.

Smyckes skapande är en hobby där du får jobba med olika material för att slutligen ha ett färdigt smycke. Det har kommit många butiker på nätet med tillbehör för smyckestillverkning på senare år. Det här är en väldigt bred hobby där du får använda fantasin och kunskaper för att åstadkomma det slutgiltiga resultatet. Känner man sig osäker på vad man vill göra så finns det mängder med instruktioner och idéer att hitta online samt kurser i olika tekniker. Ett exempel är silversmides kurser som ibland hålls av tillexempel medborgarskolan.

Scrapbooking är en annan variant av kreativ hobby. Scrapbooks egentliga betydelse är klippbok, men används nu mera som ett vidare uttryck för att dekorera fotolayout och album i huvudsak. På så vis kan man berätta en hel historia kring en endaste bild genom att dekorera bladet där fotot från konserten har biljetten och kanske något mer minne och papper i samma anda som hela konserten kändes. Ordet scrapbooking används också för andra typer av tillverkning av papperslayouter som till exempel gratulationskort eller etiketter med mera.

Knivtillverkning faller in i samma kategori. För den riktigt ambitiöse innebär det att smida bladet och utgå därifrån för att skapa hela kniven, medans andra nöjer sig med att köpa ett färdigt knivstål och göra knivbladet från detta eller bara helt enkelt köpa ett färdigt knivblad. Du som vill prova på kan köpa ett byggsett med de delar du behöver för att tillverka en kniv. Bra inspiration och instruktionsvideor hittar du på nätet.

Modellbygge är ytterligare en kreativ hobby. Det är inte direkt en hobby för den med ostadig hand, då det innefattar en hel del precitionsarbete. Inom modellbygge finns det en mängd olika varianter att välja på. Är du intreserad av bilar, båtar, flygplan eller kanske bilar. Oavsett vad du väljer så har du garanterat ett antal timmar uppbokade framöver för att slutföra ditt byggprojekt.