Du har säkert sett dessa cyklar som drivs med en liten elmotor. Elcykeln så dagens ljus i slutet på 90-talet och de har sakta men säker tagit mark och idag så ser man dessa lite här och var.

2014 så skrevs det en artikel om att det våras för elcykeln och att kvinnor, företag och organisationer köper elcyklar. Idag så köper gemene man och kvinna elcyklar och det är inget konstigt med det. Att utvecklingen gått framåt det är inte hellre så konstigt då tekniken blivit bättre och cyklarna fått mycket bättre prestanda.

Dagens moderna cyklar har också bättre batterier än de första som kom, idag så kan du cykla längre med det batteri som medföljer och det går även snabbare att ladda dessa batterier. Du plocka enkelt lös ditt batteri och tar in för laddning med 220 volt, mellan ett par timmar upp till 8 timmar kan det ta att ladda på ett batteri beroende på vilken typ av batteri det är frågan om.

För den som cyklar mycket kan det vara smart att köpa ett extra batteri, dock så är det oftast batteriet som kosta mest pengar så man kanske anpassar sitt cyklande till hur långt det räcker. Det kan också vara en idé att plocka ur batteriet när man låser fast sin cykel då det är uppenbart att batterierna är attraktiva och relativt enkla att plocka ur en elcykel.