Olika typer av hantverk, pyssel i trädgården eller pyssel tillsammans med familjen är alltid trevlig underhållning och något vilket som alla åldrar och kön uppskattar. Året runt finns det olika saker för oss alla att hitta på med. Att ha en hobby är bra för din hälsa, eftersom tiden du spenderar med din hobby är tid för dig själv med dina tankar i lugn och ro.

Olika säsonger erbjuder varierade hantverksmöjligheter

Under vår och sommar blir det ofta andra typer av hantverk som exempelvis mycket påtande i trädgården. Du ska myllra samt göda jorden, plantera frön samt hålla undan ogräs från dina planteringar och rabatter. En del kanske binder flugor inför årets fiskesäsong, medan andra målar om husen, förnyar och renoverar.

Under hösten börjar vi dra oss inåt för att arbeta i våra garage. Eller kanske med hantverk som till exempel sömnad eller stickning av mössor, halsdukar och sockor inför den kommande vintern. Vi läser mer samt ser på film.

Slutligen under vintern fortsätter vi i höstandan förutom att vissa av oss nu har snö att skotta samt bilar att skrapa is från. Vi pysslar och fixar mycket i våra hem inför julen tillsammans med barnen.

Läs mer här för att hitta redskap eller lära dig mer om olika typer av hantverk.